Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Thema

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Iedereen doet ertoe!
Dát is het kenmerk van een inclusieve cultuur én de zielsmissie van Johan van den Elzen. Johan was werkzaam als CEO van ingenieursbureau Movares van 2007 – 2015. Hij is tevens auteur van het boek: ‘Winst is goed, werk is beter‘.

Maar, hoe geef je een inclusieve cultuur handen en voeten in je leiderschap?
In bedrijven wordt vaak gezegd dat er een inclusieve cultuur is maar of het écht gevoeld wordt door de medewerkers is een tweede. Het gedrag van de CEO is daarin leidend. Wordt er vanuit een ivoren toren gewerkt of geeft de CEO écht om de mensen?

Johans verhaal leidt tot een andere manier van kijken naar bedrijven dan de gangbare. Functieprofielen, KPI’s en bonussen gooit hij het liefst overboord. Ze zijn vaak verworden tot een doel ‘an sich’ in plaats dat ze een middel zijn om een doel te bereiken. Het doel is het doen van zinvol werk.

Johans presentatie zet aan tot nadenken hoe het leiden van een bedrijf volgens hem hoort in deze tijd. Hij daagt uit beslissingen te nemen waarin alle maatschappelijke aspecten meegenomen worden. Hij is pleitbezorger voor het aannemen van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Er is geen tijd meer te verliezen. Vaar op je morele kompas!

Spreker

Johan van den Elzen, auteur en spreker. Lid van de directie van Start Foundation. Voorheen CEO van Movares (2007 – 2015).

donderdag 10 september 2020: 14.00 – 1800

Locatie: vanHaren, van Liemptstraat 10, Waalwijk

De inhoudelijke presentatie

Dorine Smilde

"Zoek de bezieling bij jezelf, verbind met je collega’s en realiseer je missie."

Wellicht ook interessant

Hoe creëren we een goede reboarding voor onze medewerkers?

{{ vc_btn: title=Download+hier+de+presentatie+-+gemaakt+door+Carin+Spronck&link=url%3Ahttps%253A%252F%252Fwww.hrcircleofinfluence.nl%252Fwp-content%252Fuploads%252FHoe-cre%25C3%25ABren-we-een-fijne-reboarding-voor-onze-medewerkers.pdf%7C%7C%7C }} Mei 2021 is het reboarden van medewerkers actueler dan ooit. Na anderhalf jaar vanuit huis werken, gaan we straks weer naar kantoor. Hoe gaat dat eruit zien? Nu is de tijd om dat opnieuw vorm te geven. Ga je wel / niet hybride werken? Hoe kijken medewerkers daar tegenaan? Tussen-de-middag de [...]

De Paradoxen Van Het HR Vak

Thema De Paradoxen Van Het HR Vak De kracht van de paradox ligt in het vinden van de balans tussen twee schijnbare tegenstrijdige kwaliteiten. In elke samenwerking is dat de crux. Maar niet alleen daar. Dit geldt ook voor jezelf, voor de rol die je uitoefent en voor de organisatie waar je werkt. Mark Slaman [...]

Deze Tijd Vraagt Om Een Digitale Transformatie

Thema Deze Tijd Vraagt Om Een Digitale Transformatie In deze bijzondere tijd waarin we uitgedaagd worden om op nieuwe en andere manieren te werken, neemt Babak ons mee in zijn visionaire bedrijfsvoering. Babak is eigenaar van Expivi, een internationaal bedrijf dat ondernemers helpt met het digitaliseren van hun producten zodat ze makkelijker kunnen communiceren. Wat [...]