Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Thema

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Iedereen doet ertoe!
Dát is het kenmerk van een inclusieve cultuur én de zielsmissie van Johan van den Elzen. Johan was werkzaam als CEO van ingenieursbureau Movares van 2007 – 2015. Hij is tevens auteur van het boek: ‘Winst is goed, werk is beter‘.

Maar, hoe geef je een inclusieve cultuur handen en voeten in je leiderschap?
In bedrijven wordt vaak gezegd dat er een inclusieve cultuur is maar of het écht gevoeld wordt door de medewerkers is een tweede. Het gedrag van de CEO is daarin leidend. Wordt er vanuit een ivoren toren gewerkt of geeft de CEO écht om de mensen?

Johans verhaal leidt tot een andere manier van kijken naar bedrijven dan de gangbare. Functieprofielen, KPI’s en bonussen gooit hij het liefst overboord. Ze zijn vaak verworden tot een doel ‘an sich’ in plaats dat ze een middel zijn om een doel te bereiken. Het doel is het doen van zinvol werk.

Johans presentatie zet aan tot nadenken hoe het leiden van een bedrijf volgens hem hoort in deze tijd. Hij daagt uit beslissingen te nemen waarin alle maatschappelijke aspecten meegenomen worden. Hij is pleitbezorger voor het aannemen van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Er is geen tijd meer te verliezen. Vaar op je morele kompas!

Spreker

Johan van den Elzen, auteur en spreker. Lid van de directie van Start Foundation. Voorheen CEO van Movares (2007 – 2015).

donderdag 10 september 2020: 14.00 – 1800

Locatie: vanHaren, van Liemptstraat 10, Waalwijk

De inhoudelijke presentatie

Dorine Smilde

"Zoek de bezieling bij jezelf, verbind met je collega’s en realiseer je missie."

Wellicht ook interessant

Presentatie: Hoe kom je in contact met je natuurlijke energiebronnen

{{ vc_btn: title=Download+de+presentatie+-+Hoe+kom+je+in+contact+met+je+natuurlijke+energiebronnen&link=url%3A%252Fwp-content%252Fuploads%252FBurn-out-presentatie-TopState-voor-HR-Circle.pdf%7C%7C%7C }}

Presentatie: P&O bestaat niet

{{ vc_btn: title=Download+de+presentatie+-+P%26amp%3BO+bestaat+niet&link=url%3A%252Fwp-content%252Fuploads%252FHR-Circle-of-Influence-Dpo2-2-juni-2022.pdf%7C%7C%7C }}

Hoe stuur je op Inclusiviteit en wat zijn de valkuilen?

{{ vc_btn: title=Download+de+presentatie+-+Diversiteit+en+Inclusie&align=left&link=url%3A%252Fwp-content%252Fuploads%252FDI_presentatie_HR_Circle_of_Influence_2022.pdf%7C%7Ctarget%3A%2520_blank%7Crel%3Anofollow&el_class=mt-3 }} Met het actuele onderwerp Integratie & Inclusiviteit hebben we 2022 met de HR Circle of Influence krachtig ingeluid. ‘Black lives matter’, Vrouwelijk Leiderschap maar ook de dreigende tweespalt in de samenleving door het vaccinatieproces; het zijn allemaal onderwerpen die niet alleen hoog op de maatschappelijke agenda staan maar ook binnen bedrijven [...]