Agenda

do

3

feb

Integratie & Inclusiviteit

Spreker: Thijs Glasz

 

Directeur HR bij Össur

 

Locatie: Jan Heintze Kickbox, PSV Stadion

 

14:00 – 18:00 uur

Integratie & Inclusiviteit

Thijs Glasz

Hoe stuur je op Inclusiviteit en wat zijn de valkuilen?

Met het actuele onderwerp Integratie & Inclusiviteit luiden we 2022 met de HR Circle of Influence in.
‘Black lives matter’, Vrouwelijk Leiderschap maar ook de dreigende tweespalt in de samenleving door het vaccinatieproces; het zijn allemaal onderwerpen die niet alleen hoog op de maatschappelijke agenda staan maar ook binnen bedrijven hot zijn.

Stel dat je moeite hebt gedaan en een divers team hebt, hoe stuur je op inclusiviteit? Diversiteit en inclusiviteit zijn twee verschillende kwaliteiten. Diversiteit is uitgenodigd worden op een feestje en inclusiviteit is ten dans gevraagd worden. Hoe werk je aan inclusiviteit? Wat zijn de valkuilen? Hoe overwin je die?

Thijs Glasz, directeur HumanResources bij Össur, geeft met zijn schat aan ervaring inzicht hoe hij zorgdraagt voor optimale integratie. Össur is een beursgenoteerd IJslands bedrijf met de prachtige missie: ‘Life without Limitations’. Dat vertaalt zich in producten die mensen helpen goed te bewegen en om dus lekker mee te draaien in de maatschappij. Hoe mooi past deze missie bij de thematiek Integratie en Inclusiviteit?

Össur ontwerpt en verkoopt wereldwijd protheses en bracing materiaal.

di

5

apr

Liefhebben & Loslaten

Spreker: Petra Siermans

 

Uitvaartondernemer i.o. met internationale HR achtergrond

 

Locatie: wordt later bekendgemaakt

 

14:00 – 18:00 uur

Liefhebben en Loslaten

Petra Siermans

Hoe ga je in de organisatie om met rouw?

Liefhebben en loslaten, de laatste stap van de COCKTAIL-methode.

Wat heb je lief? Waar zit energie op? Ga daar vooral mee door. Wat laat je liever los? Waar zit geen energie op? Laat dat varen. Zo kom je tot een bedrijf met een ziel. De vraag is waarom het zo moeilijk is om effectieve keuzes te maken.

We zijn veel beter in liefhebben dan loslaten. Je ziet dat de geluksbeweging bedrijven overspoelt. Het is net of rouw en verdriet er niet mag zijn. En juist door rouw toe te laten kom je tot diepere lagen. Dat maakt de weg vrij voor sterke verbinding en daarmee bezieling. Maar wat is rouw? Welke rol kan HR hier spelen? Hoe ga je in de organisatie om met rouw?

Petra Siermans, gepokt en gemazeld als HR Manager, mediator en werkgelukdeskundige bij internationale organisaties, is in 2021 gestart met de opleiding uitvaartondernemer. Zij is van mening dat veel ellende ontstaat omdat rouw en verdriet er niet mag zijn.

Hoe valt rouw te rijmen met werkgeluk? Wanneer niet? Wat zijn de stappen voor een HR Manager om iemand en een team te begeleiden in het rouwproces?

do

2

jun

Afstemmen

Spreker: Jeroen Peeters

 

Directeur Eigenaar DPO2

 

Locatie: DPO2

 

14:00 – 18:00 uur

Afstemmen

Jeroen Peeters

Hoe krijg je mensen mee naar jouw stip op de horizon?

Afstemmen gaat over de balans tussen sturen en loslaten.

 

Afstemmen heeft te maken met het ritme van het bedrijf. Wat is je ritme? Hoe bepaal je die? Top-down? Bottom-up? Inspirerend? Hoe neem je je mensen met je mee?

 

Jeroen Peeters, enthousiast en doelgericht, weet als geen ander hoe je optimaal afstemt. Als ondernemer en managing partner bij DPO2, is zijn succes afhankelijk van dat van zijn mensen. De junior, medior en senior regisseurs zitten bij de klant en zijn het visitekaartje van DPO2. Met voorbeelden doordrenkt zal Jeroen zijn verhaal, zijn uitdagingen en inzichten met ons delen. Hoe werkt hij aan de motivatie van zijn mensen? Wat vindt hij belangrijk? Wat is zijn stip op de horizon?

DPO2 is een dienstverlenend bedrijf dat een full service P&O pakket aan haar klanten aanbiedt.

Bekijk Inspiratie Video’s

Hoe creëren we een goede reboarding voor onze medewerkers?

{{ vc_btn: title=Download+hier+de+presentatie+-+gemaakt+door+Carin+Spronck&link=url%3Ahttps%253A%252F%252Fwww.hrcircleofinfluence.nl%252Fwp-content%252Fuploads%252FHoe-cre%25C3%25ABren-we-een-fijne-reboarding-voor-onze-medewerkers.pdf%7C%7C%7C }} Mei 2021 is het reboarden van medewerkers actueler dan ooit. Na anderhalf jaar vanuit huis werken, gaan we straks weer naar kantoor. Hoe gaat dat eruit zien? Nu is de tijd om dat opnieuw vorm te geven. Ga je wel / niet hybride werken? Hoe kijken medewerkers daar tegenaan? Tussen-de-middag de [...]

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Iedereen doet ertoe! Dát is het kenmerk van een inclusieve cultuur én de zielsmissie van Johan van den Elzen. Johan was werkzaam als CEO van ingenieursbureau Movares van 2007 - 2015. Hij is tevens auteur van het boek: 'Winst is goed, werk is beter'. Maar, hoe geef je een inclusieve cultuur [...]

De Paradoxen Van Het HR Vak

Thema De Paradoxen Van Het HR Vak De kracht van de paradox ligt in het vinden van de balans tussen twee schijnbare tegenstrijdige kwaliteiten. In elke samenwerking is dat de crux. Maar niet alleen daar. Dit geldt ook voor jezelf, voor de rol die je uitoefent en voor de organisatie waar je werkt. Mark Slaman [...]