Agenda

DO

10

sep

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Spreker: Johan van den Elzen
Deeltijd directielid bij Start Foundation en auteur van Winst is goed, werk is beter

Locatie: vanHaren, Van Liemptstraat 10, Waalwijk

14:00 – 18:00 uur

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Na negen jaar CEO van Movares geweest te zijn, heeft Johan het roer omgegooid. Werkzaam als directielid bij Start Foundation zet hij zich nu in voor projecten waarmee mensen worden geholpen die moeilijk een baan kunnen vinden.

 

In zijn boek Winst is goed, werk is beter geeft Johan collega-leidinggevenden veel tegendraadse adviezen. Zo raadt hij hen aan om geen functie- of competentieprofielen te gebruiken, afstand te doen van de traditionele macht van de directie en het haast vanzelfsprekende wantrouwen in medewerkers in te ruilen voor vertrouwen.

 

We zijn te gast bij vanHaren. Het eerste gedeelte van de middag zijn we in de Support Office. De rondleiding zal plaatsvinden in het Logistiek Centrum.

 

Het wordt een spraakmakende middag!

DI

27

okt

Creëer Doorbraken Met Mediation

Spreker: Petra Siermans
HR Manager Europe bij Sound United en Mediator

Locatie: VHE, De Run 4216, Veldhoven

14:00 – 18:00 uur

Creëer Doorbraken Met Mediation

Petra Siermans combineert haar functie van HR Manager Europe bij Sound United met haar kwaliteiten als Mediator. En dat leidt meer dan eens tot doorbraken!

 

Petra is in haar loopbaan als nationaal en internationaal HR manager veel situaties tegengekomen waarin zakelijke doelen niet werden bereikt.  Telkens weer vroeg zij zich af waarom mensen vasthouden aan oude ideeën. Waarom zijn mensen bang om op te geven wat vertrouwd is – zelfs als een nieuwe benadering of een andere invalshoek hen op lange termijn meer zou kunnen opleveren? Mediation bracht haar op het spoor van de antwoorden. Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt zij ons op interactieve wijze mee hoe zij mediation gebruikt en wat het haar oplevert. Leer van de brok aan ervaring!

 

We zijn te gast bij VHE in de productiehal in Veldhoven.

DO

10

dec

De Kracht van Organisatie Paradoxen

Spreker: Jeroen Peeters
Managing Partner bij DPO2

Locatie: DPO2, Hoevenweg 15A, Eindhoven

15:00 – 18:00 uur

De Kracht van Organisatie Paradoxen

Als vervolg op de inspirerende bijeenkomst ‘De Paradoxen Van Het HR Vak’ van 16 juni jl staan vandaag organisatie paradoxen centraal. In de strategische gesprekken die Jeroen Peeters, managing partner bij DPO2, voert met zijn klanten ontdekt hij elke keer weer dat de ingebakken organisatie tegenstrijdigheden krachtig zijn. Belangrijk is wel dat ze worden gezien en benut.

Welke organisatie paradoxen herken jij in je bedrijf? Wat betekent dat voor de bedrijfsvoering op HR gebied?

 

We zijn te gast bij DPO2 dat 15 jaar geleden door Jeroen samen met twee partners opgericht is.

DPO2 (Duurzame Personeel en Organisatie Oplossingen) kijkt vanuit een ondernemersperspectief naar de P&O strategie. Dat levert altijd nieuwe inzichten en duurzame resultaten op.

 

Wil je het jaar verrassend en reflectief afsluiten, kom dan beslist naar de laatste bijeenkomst van 2020!

Bekijk Inspiratie Video’s

De Paradoxen Van Het HR Vak

Thema De Paradoxen Van Het HR Vak De kracht van de paradox ligt in het vinden van de balans tussen twee schijnbare tegenstrijdige kwaliteiten. In elke samenwerking is dat de crux. Maar niet alleen daar. Dit geldt ook voor jezelf, voor de rol die je uitoefent en voor de organisatie waar je werkt. Mark Slaman [...]

Deze Tijd Vraagt Om Een Digitale Transformatie

Thema Deze Tijd Vraagt Om Een Digitale Transformatie In deze bijzondere tijd waarin we uitgedaagd worden om op nieuwe en andere manieren te werken, neemt Babak ons mee in zijn visionaire bedrijfsvoering. Babak is eigenaar van Expivi, een internationaal bedrijf dat ondernemers helpt met het digitaliseren van hun producten zodat ze makkelijker kunnen communiceren. Wat [...]

Motiveren van mensen? Het is simpeler van je denkt.

Thema Motiveren van mensen? Het is simpeler dan je denkt. Wat is motivatie en hoe werkt het? Dit is de hamvraag waar veel leiders mee worstelen. Lars van Tuin laat ons in een interactieve en motiverende 😉 sessie kennismaken met de inzichten die hij proefondervindelijk vergaard heeft in zijn werk als Senior International Leadership Coach. [...]