Agenda

do

2

jun

Afstemmen

Spreker: Jeroen Peeters

 

Directeur Eigenaar DPO2

 

Locatie: DPO2

 

14:00 – 18:00 uur

Afstemmen

Jeroen Peeters

HR en Ondernemerschap
Hoe krijg je mensen mee naar jouw stip op de horizon?

Afstemmen, de zesde stap van de COCKTAIL-methode, gaat over de balans tussen sturen en loslaten.

 

Afstemmen heeft te maken met het ritme van het bedrijf. Wat is je ritme? Hoe bepaal je die? Top-down? Bottom-up? Inspirerend? Hoe neem je je mensen met je mee?

 

Jeroen Peeters, enthousiast en doelgericht, weet als geen ander hoe je optimaal afstemt. Als ondernemer en managing partner bij DPO2, is zijn succes afhankelijk van dat van zijn mensen. De junior, medior en senior regisseurs zitten bij de klant en zijn het visitekaartje van DPO2. Hoe werkt hij aan de motivatie van zijn mensen? Wat vindt hij belangrijk? Wat is zijn stip op de horizon?
Met voorbeelden doordrenkt zal Jeroen zijn verhaal, zijn uitdagingen en inzichten met ons delen.

DPO2 is een dienstverlenend bedrijf dat een full service P&O pakket aan haar klanten aanbiedt.

di

6

sept

Actualiteit Delen

Spreker: Iemand uit de Circle

 

 

 

Locatie: ?

 

14:00 – 18:00 uur

Eigen Actualiteit Delen

Wie van onze leden heeft een heel gaaf thema en wil dat graag met onze groep delen?

Ik help je graag met de voorbereiding, de verdieping en de extra toeters en bellen.

do

13

okt

HR Circle XXL

 

 

 

 

 

15:00 – 21:30 uur

HR Circle XXL

Dag van de HR Circle XXL

Een bruisende bijeenkomst met verschillende sprekers, simultane sessies en genoeg tijd om met en van elkaar te leren; dat is de HR Circle XXL.
We pakken deze bijeenkomst groots uit!
Alle leden van de HR Circle nemen drie tot vier introducées mee, dat zijn cultuurdragers van hun bedrijf. Te denken valt aan MT-leden en leden van de RvC of RvB.
Ook al onze oud-leden en sprekers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze inspirerende sessie.

 

Het is een bijeenkomst waarop je in een andere wereld stapt. De nieuwste inzichten op het gebied van leiderschapsontwikkeling en transformatiemanagement passeren de revue. In verschillende sessies ga je aan het werk waardoor je nieuwe ontmoetingen hebt. Je wordt uitgedaagd steeds de vertaalslag te maken naar je eigen bedrijf.

We zijn op een mooie en sfeervolle locatie. Natuurlijk wordt er voor een heerlijk diner gezorgd.

 

De kosten voor de HR Circle XXL zijn EUR 149,– incluis heerlijk diner, koffie & thee bij een deelname van minimaal 15 personen.

di

1

nov

 

14.00 – 18.00 uur

 

 

 

Verdiepingsslag

do

8

dec

 

14.00 – 18.00 uur

 

 

 

Human Profiling

Bekijk Inspiratie Video’s

Hoe stuur je op Inclusiviteit en wat zijn de valkuilen?

{{ vc_btn: title=Download+de+presentatie+-+Diversiteit+en+Inclusie&align=left&link=url%3A%252Fwp-content%252Fuploads%252FDI_presentatie_HR_Circle_of_Influence_2022.pdf%7C%7Ctarget%3A%2520_blank%7Crel%3Anofollow&el_class=mt-3 }} Met het actuele onderwerp Integratie & Inclusiviteit hebben we 2022 met de HR Circle of Influence krachtig ingeluid. ‘Black lives matter’, Vrouwelijk Leiderschap maar ook de dreigende tweespalt in de samenleving door het vaccinatieproces; het zijn allemaal onderwerpen die niet alleen hoog op de maatschappelijke agenda staan maar ook binnen bedrijven [...]

Hoe creëren we een goede reboarding voor onze medewerkers?

{{ vc_btn: title=Download+hier+de+presentatie+-+gemaakt+door+Carin+Spronck&link=url%3Ahttps%253A%252F%252Fwww.hrcircleofinfluence.nl%252Fwp-content%252Fuploads%252FHoe-cre%25C3%25ABren-we-een-fijne-reboarding-voor-onze-medewerkers.pdf%7C%7C%7C }} Mei 2021 is het reboarden van medewerkers actueler dan ooit. Na anderhalf jaar vanuit huis werken, gaan we straks weer naar kantoor. Hoe gaat dat eruit zien? Nu is de tijd om dat opnieuw vorm te geven. Ga je wel / niet hybride werken? Hoe kijken medewerkers daar tegenaan? Tussen-de-middag de [...]

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Iedereen doet ertoe! Dát is het kenmerk van een inclusieve cultuur én de zielsmissie van Johan van den Elzen. Johan was werkzaam als CEO van ingenieursbureau Movares van 2007 - 2015. Hij is tevens auteur van het boek: 'Winst is goed, werk is beter'. Maar, hoe geef je een inclusieve cultuur [...]